Void

computational design studio

Oslo, Norway

EVRY HQ

project

EVRY HQ

year

2016

EVRY is a multinational IT company with it’s main office at Fornebu, near Oslo, Norway. During 2016 a large interior refurbishment project had been initiated in which Void was invited to participate, focusing on the reception area and their new presentation area.

The solution to the reception area consists of a specially constructed reception desk with built-in LED lighting attached to the already existing curved LED installation. Additionally, depth and motion sensors run by custom software, enables visitors entering the reception area to become clouds of illuminating energy moving through the large LED mesh installed above and behind the reception desk.

The presentation area is installed with a large and bright screen running a custom built content application. The content of this application is based on a generative city scape where the user may fly around by moving in front of the screen. By going closer one may deep-dive into an abstract representation of the city’s ‘information architecture’, which illustrate EVRY’s role as a contributor to the underlying infrastructure of our modern informational society. With a simple gesture a visitor may interact with a personification of the growing intelligence of the algorithms that permeate modern technology, often known as artificial intelligence.

Video by Wordup Projects.